прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
15 април 2022

ШАХОВСКО ПРВЕНСТВО

На финалном турниру Школског шаховског првенства Србије у организацији Министарства просвете и Шаховског савеза Србије, одржаног 9. и 10.4.2022. у Старој Пазови, наступили су и ученици ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ из Београда.

Вера Вујовић IV-6 је у конкуренцији девојчица четвртог разреда трећи пут заредом освојила титулу првака Србије (7 победа из 7 партија).

Новак Думбеловић IV-1 је у конкуренцији дечака четвртог разреда освојио друго место и сребрну медаљу.

Одличне резултате су постигли и Милутин Марјановић I-6 (седмо место), као и Лука Веселиновић VII-3.

Први пут у екипној конкуренцији на финалном турниру наступила је и екипа наше школе. Најмлађи тим на првенству представио се у следећем саставу:


  1. Новак Думбеловић, 4. разред

  2. Лука Веселиновић, 7. разред

  3. Стефан Миликић, 7. разред

  4. Сава Огњановић, 5. разред

  5. Филип Ракић, 4. разред

  6. Милутин Марјановић, 1. разред

  7. Тадеј Жикић, 1. разред

  8. Вера Вујовић, 4. разред

  9. Мила Веселиновић, 3. разред

  10. Нада Вујовић, 1. разред


У изузетно јакој конкуренцији 38 школа-финалиста из целе Србије заузели су 18. место.

 

 
 
 

17 март 2022

УПИС ПРВАКА

Поштовани родитељи, старатељи  и други законски заступници ученика будућег првог разреда

 

У први разред школске 2022/23. године полазе деца рођена од 1. марта 2015. до 28. фебруара 2016. године, а постоји могућност уписа и деце која до 31. августа напуне 6 година (ову децу ће тестирати психолог школе посебним тестовима), као и деце која ће тада имати више од 7 година и 6 месеци и која због болести или других оправданих разлога  нису била уписана у школу. Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на њеном подручју, ако просторни капацитети школе то дозвољавају.

И ове, као и претходних година, родитељима ће бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у основним школама.

У складу са тим обавештавамо вас да ће могућност електронског заказивања термина бити доступна од 21. марта  до 31. маја 2022. , односно попуне понуђених термина. Ове школске године 2022/23. године  у нашу школу се уписује 8 одељења са по 30 ученика. Уколико имате проблема са заказивањем термина, можете телефоном позвати овлашћено лице, секретара школе на тел: 011- 3429875 за помоћ и подршку.

Упис ученика у први разред Основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 01. априла до 31. маја 2022. године. Истог дана ће педагог или психолог извршити тестирање ученика.

Приликом уписа детета у школу  родитељ не доноси ни један документ у папирном облику – подаци из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта, здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем, као и податак о похађању припремног предшколског програма. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у  школу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон : 011- 7350557.

 

 

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање  детета у ОШИ ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије
 могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Потребно је да:
-       Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију 
eID.gov.rs
-       Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
-       Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
-       Извод из матичне књиге рођених
-       Уверење о пребивалишту
-       Уверење о похађању припремног предшколског програма
 
-       Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*
* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара
 или у војној здравственој установи, биће потребно да родитељ донесе у школу приликом тестирања детета
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру
 канцеларије за информационе технологије и електронску управу на 011/73-505-57.

 

 

 

28 фебруар 2022

Учимо кроз игру

Ученици наше школе су у новој иновативној учионици закорачили у свет роботике. Склапали су лего роботе које су након тога и програмирали. Поједини ученици су се опробали и у вожњи дрона.
Осмеси на њиховим лицима говоре да учење у оваквим условима представља за њих једно велико задовољство.
 

21 фебруар 2022

ОТВОРЕНА ИНОВАТИВНА УЧИОНИЦА

У оквиру пројекта ''Иновативна пилот ИКТ интегрисана учионица'' и Меморандума о међусобној сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства образовања Републике Кореје , Филолошка гимназија и ОШ''Деспот Стефан Лазаревић'''једине су школе у Европи које су добиле  високотехнолошку ИКТ учионицу.

На церемонији свечаног отварања крајем децембра у Филолошкој гимназији у присуству помоћника министра за средње образовање, г. Милоша Благојевића и  помоћника министра за претшколско и основно образовање г. Милана Пашића, амбасадора Републике Кореје у Србији, представника Института АПЕК из Републике Кореје истакнут је значај дигитализације образовања.

 
 

 

У ОШ ''Деспот Стефан Лазаревић'' учионица и наставнички кабинет  су опремљени најсавременијим  училима :рачунарском опремом,  лаптоп рачунарима, таблетима, електронском таблом, телевизорима, јединственом наставничком катедром, 3Д штампачем, лего роботима и дроновима, који ће допринети развоју дигиталних знања, креативности ученика и интерактивној настави. Професори из Кореје обучавали су наше наставнике како да користе различите апликације у настави и да на занимљив начин ученицима презентују наставне садржаје, а да тако стечена знања буду трајна и примењива.

 
 
 
 
 
 

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions