прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
10 јул 2018

Свечана додела

28.6.2018. је одржана свечана додела Вукових диплома и пригодних награда најбољим ученицима осмог разреда.
Награда је уручена и ученику генерације Радомиру Перишићу, ученику одељења 8-1, као и спортистима генерације Илији Савићу, ученику 8-6 и Катарини Ђурђевић ученици одељења 8-5.

Честитамо свим ученицима и желимо успех у наставку школовања и личном животу!

 
 
 


29 јун 2018

ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧ КРОЗ МИРИЈЕВО

 

Основна школа „Деспот Стефан Лазаревић“ у школској 2017-2018. години прикључила се пројекту „Предузетне школе“, који спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Фондација Универекспорт.
 Пројекат „представља значајну новину у систему образовања – увођeње прeдузeтништва као новe компeтeнцијe у план и програм рада основних школа“. Циљ пројекта је, између осталог, да подстакне предузетнички дух код ученика, и оспособљавањe школа, наставника и учeника да о дпрeдузeтничких идeја дођу до рeализацијe жeљeних циљeва. Наша школа је изабрала пројекат под називом „Туристички водич кроз Миријево“, због туристичког значаја који насеље Миријево може да има.
 Данас је Миријево највећи и најстарији део Градске општине Звездара, а у њему се налази најстарији православни храм и најстарија школа на Звездари. Поред општих циљева, ми смо имали намеру да представимо насеље  и  његов историјски и културни значај ученицима, наставницима и грађанству, као и да афирмишемо школу. У школи је формиран Предузетни тим, који чине седам наставника, шеф рачуноводства и 30 ученика од 4. до 8. разреда. Они су истраживали, упознавали се са историјом насеља, његовом културом и традицијом, прикупљали материјал, са наставницима разматрали како доћи до најбољих решења. Ученици ће бити ангажовани и на промоцији водича.   
Трудили смо се да у овом водичу представимо најбитније моменте из богате историје Миријева, али и да представимо данашњи културни живот и удружења која раде на очувању и подизању опште културе. Посебну пажњу смо посветили улози Цркве и школе, а осврнули смо се и на знамените личности и спортске активности. Водич кроз Миријево је написан на српском и енглеском језику, што омогућава да и страни туриста стекне слику о једном од најстаријих насеља у Београду.            

Зоран Павловић,

координатор Предузетног тима

05 јун 2018

Музеј афричке уметности 05.06.2018.

Посета музеју уз пратњу наставнице Мирјане Вуксановић и Тамаре Којић допринела је ученицима учешће на ликовном конкурсу "Разгледнице из Африке"као и обилазак музеја у пратњи кустоса. 15.06.2018. године ће бити познати резултати конкурса.

 
 
 

01 јун 2018

За ново такмичење "КРЕФ"-а у Лесковцу 2018. године


Након освојеног трећег места на републичком нивоу на прошлогодишњем такмичењу КРЕФ-а у Лесковцу, учитeљице Весна Дамњановић и Јелена Ристић вредно и напорно су радиле како би снимиле нов филм и учествовале и на овогодишњем такмичењу за КРЕФ 2018. Погледајмо њихов филм и подржимо наше младе учитељице како би постигле најбоље резултате!


У Основној школи "Деспот Стефан Лазревић" у Београду ученици трећег разреда одлучили су да драматизују шаљиву народну песму Женидба врапца Подунавца и да на свој начин одрже час и прикажу свадбу која се одиграла у песми. Час је реализован у свечаној сали школе. Два ученика су обучена да тог дана буду едукатори уз менторско вођење учитељица. Након мотивационе игре Врапци и вране, понављају већ обрађену песму кроз квиз знања, који су самостално припремили кроз презентацију. Кроз драматизацију је приказана свадба из песме за коју су на часовима ликовног припремљене маске, костими и сценографија. На шаљив начин приказана је женидба врапца, који прикупља све сватове у радости, али ипак на крају остаје без младе коју отима кобац. Песма је завршена на мало другачији начин, млада је ипак ту....

 
 


25 мај 2018

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Ученици III 6 су у оквиру изборног предмета ЧУВАРИ ПРИРОДЕ обележили Дан планете Земље уз низ активности. Погледајте презентацију:


Чувари природе - Дан планете Земље.pptx


 прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions